Wie is Melissa Smit-Mater

Leuk dat u op mijn website kijkt! Ik ben Melissa Smit, oefentherapeut Cesar, bekkenoefentherapeut en slaapoefentherapeut. 

In 2004 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Cesar aan de Hogeschool Utrecht. Daarna ben ik mij al vrij snel gaan specialiseren in het behandelen van zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten. In de tussentijd heb ik ook scholingen gevolgd op het gebied van M. Parkinson, chronische pijn, revalidatietraining en leefstijl. Vanaf 2017 mag ik mij ook slaapoefentherapeut noemen.

Ik werk met veel plezier en geniet van de diversiteit van de cliënten die bij mij de praktijk binnen komen. 

Wat ik binnen mijn werk belangrijk vind, is het aanbieden van een behandelplan op maat. Ieder mens is uniek in zijn manier van bewegen en in zijn/ haar dagelijkse activiteiten. Ik vind het altijd een leuke uitdaging om samen met de patiënt op zoek te gaan naar een voor hem of haar optimaal houdings- en bewegingspatroon en persoonsgerichte oefeningen en adviezen te geven.

Naast het 1 op 1 behandelen geef ik met veel plezier wekelijks de cursus “Verantwoord Mamafit” waarbij bevallen vrouwen in groepsverband werken aan het activeren van buik, rug en bekkenbodemspieren, maar ook aan het verbeteren van conditie, algehele spierkracht, belastbaarheid en goed bewegen.

Tel: 06-52427336
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wie is Fien de Kok

Na jarenlang zelf lichamelijke klachten als hoofd- en nekpijn te hebben gehad, kwam ik in aanraking met Oefentherapie Cesar. Door deze therapie te volgen leerde ik door mijn beweeggedrag en houding aan te passen mijn eigen klachten te verhelpen en onder controle te houden. Voor mij is de kracht van Oefentherapie Cesar dan ook dat je zelf zo veel invloed hebt op het verhelpen van je klachten. Sinds 2012 ben ik gediplomeerd Oefentherapeut Cesar en werk ik met veel plezier in de praktijk en bij mensen aan huis.

Omdat ik altijd al affiniteit met ouderen heb gehad, ik werkte een aantal jaren in de thuiszorg, heb ik in 2014 de cursus tot Thuiszorgtherapeut gevolgd. Hierdoor ben ik gespecialiseerd in het behandelen van ouderen aan huis. In mijn thuiszorg-jaren heb ik gezien hoe vaak het voorkomt dat mensen te weinig bewegen of dat hier te weinig aandacht voor is. Vervolgens is het mijn passie geworden om hier verandering in te brengen. Bij de mensen thuis komen vind ik naast leuk ook praktisch: door mensen in hun eigen woonomgeving te kunnen behandelen kan ik volledig contextgericht behandelen.

Na de specialisatie ouderen te hebben gevolgd heb ik er drie jaar later voor gekozen om ook de opleiding tot Slaapoefentherapeut te volgen. Deze heb ik in 2017 succesvol afgerond. Hiermee kan ik nu volwassenen met slaapproblemen behandelen. Omdat slaapproblematiek me ontzettend fascineert heb ik in 2018 ook de cursus Slaapoefentherapie bij kinderen gevolgd, zodat ik nu ook kinderen en pubers met slaapproblemen kan behandelen.

Daarnaast ben ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van de VVOCM (beroepsvereniging voor Oefentherapeuten).

Vanaf 2021 ben ik ook geregistreerd ParkinsonNet zorgverlener door de basisscholing van ParkinsonNet succesvol te hebben afgerond.

Tel: 06-38223286
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoevelaken
Hogebrinkerweg 15a

3871KM Hoevelaken

Leersum
Meester Bosweg 14

3956XH Leersum

Amerongen
Koenestraat 1a
3958 XD Amerongen