Werkwijze

Eerste Afspraak:

Tijdens de eerste behandeling wordt er een intake gedaan. Uw NAW-gegevens worden genoteerd en door middel van een vraaggesprek krijgen wij een beeld van uw klachten en hoe u hier mee om gaat. Wij zullen u bijvoorbeeld de volgende vragen stellen: waar zitten uw klachten? Wanneer heeft u meer of minder last? Wat doet u in het dagelijks leven? Wat zou u graag weer willen kunnen? 
Neem bij de eerste afspraak een geldig identiteitsbewijs mee en de verwijsbrief van de arts, als u deze heeft.

Na het intakegesprek wordt er lichamelijk onderzoek gedaan. Dit gebeurt meestal in het ondergoed, zodat er een duidelijk beeld kan worden gevormd van uw houding. Tijdens het onderzoek wordt er gekeken naar hoe u beweegt. Hoe zit of staat u?, hoe loopt u? Hoe wordt het lichaam hierbij belast? Welke spieren worden hierbij gebruikt? Daarnaast zullen er testen worden gedaan naar bijvoorbeeld de beweeglijkheid van de rug en de stand van het bekken en wordt er gekeken naar de mate van spierspanning. Met dit alles wordt er gezocht naar een verklaring voor de pijnklachten.

Tussendoor en ook na het onderzoek wordt u uitgelegd wat de conclusie is: waar komen de klachten vandaan en waar gaan we aan werken. We stellen samen een plan op. Er wordt gekeken of oefentherapie voor u een oplossing kan bieden. 

Daarna zullen de behandelsessies van start gaan. Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de complexiteit van de klacht, maar ook van de inzet van de patiënt zelf.

Tijdens de behandelingen krijgt u tips en adviezen over hoe u het beste kunt bewegen. U leert welke spieren u het beste aan kan spannen of juist ontspannen. Dit is een lastig proces, want een houding verandert u niet zomaar. Echter lukt het bij alle mensen op elke leeftijd, zolang u er maar voor open staat. Daarom is er ook altijd tijd voor uitleg, zodat u begrijpt waarom u uw houding of manier van bewegen beter anders kan doen. De bewustwording wordt hiermee vergroot en u krijgt hier zelf inzicht in. 

Naast de adviezen krijgt u ook oefeningen mee welke u thuis kunt uitvoeren. Dit kunnen oefeningen zijn om de pijn te verminderen, om de beweeglijkheid te verhogen of om de stabiliteit te verbeteren. Daarnaast kunnen er ook mobiliserende/ manuele technieken toegepast worden om de pijn te verminderen. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker wordt om de houdingsadviezen toe te passen. 

 

Wilt u zich aanmelden voor een eerste afspraak, dan kunt u dit formulier invullen.  Ook kunt u hiervoor telefonisch contact opnemen. Klik hier voor de contactgegevens. 

Gemaakte afspraken dienen bij verhindering, minimaal 24 uur van tevoren, te worden afgezegd, anders wordt deze bij u in rekening gebracht.

 

Oefentherapie is direct toegankelijk. Dit wil zeggen dat er geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig is.

Hoevelaken
Hogebrinkerweg 15a

3871KM Hoevelaken

Leersum
Meester Bosweg 14

3956XH Leersum

Amerongen
Koenestraat 1a
3958 XD Amerongen